Ohjeita oman pelitietokoneen rakentamiseen
Oletko rakentamassa omaa pelitietokonetta, mutta haluat kuulla hyviä vinkkejä ennen kuin aloitat? Olemme listanneet asioita, joita kannattaa ottaa huomioon ja tietää, kun alkaa rakentamaan omaa pelitietokonetta.
Kokeile PCPartPickeria
PCPartPicker on kätevä verkkosivusto, jolla voit “kasata” oman tietokoneesi ja valita siihen juuri ne osat, jotka haluat. Työkalu on kätevä pelikoneen rakentajille ja rakennuksen suunnitteluvaiheeseen. Näet sivustolla osien hinnat (ainakin niiden hinnat Yhdysvalloissa), sekä kaikkien osien yhteensopivuuden. Tämä työkalu voi säästää aikaa ja rahaasi, sillä voit luoda teoreettisen version täydellisestä pelitietokoneestasi, ennen itse rakennusprosessin aloittamista. Tässä on PcPartPickerin linkki, jos olet kiinnostunut.
Katso videotutoriaaleja ja tiedä mitä teet ennen kasaamisen aloittamista
On hyvä tietää, mitä teet ennen kuin aloitat koneesi kasaamisen. Ei kannata aloittaa kasaamista ennen kuin tiedät juuri mitä aiot tehdä ja tiedät miten kaikki osat laitetaan paikoilleen ja miten. Jos et tiedä mitä teet, riskeeraat osiesi hajoamisen tai joidenkin muiden kalliiden virheiden tapahtumisen, joka voi pilata koneesi kasaamisen kokemuksen. Tästä syystä onkin hyvä perustua tietotekniikan teoreettisiin yksityiskohtiin ja tietää mitä eri tietokoneen osat tekevät, sekä mihin ne tietokoneessa laitetaan ja miten. Tässä sinua voi auttaa esimerkiksi tuhannet YouTubesta löytyvät tutoriaalit, sekä erilaiset verkkosivustot, jotka aiheesta kirjoittavat.
Luo budjetti
Koneen kasausta suunnitellessa kannattaa varata prosessille jonkinlainen hyvä budjetti, jonka mukaan ostat juuri tähän budjettiin sopivat osat. Aina kannattaa ottaa huomioon, että jotkut osat, kuten prosessori, sekä näytönohjain ovat tärkeämpiä kuin paras äänikortti, jos sinulla ei ole järin suurta budjettia käytettävissä. Pienellä budjetilla kannattaakin siis budjetoida suurin osa rahoista koneen prosessoria, näytönohjainta, sekä emolevyä, kiintolevyä että RAM-muistia varten. Huomioi siis aina prioriteetit.
Mieti mitä pelejä haluat pelata
Koneen rakennusta suunniteltaessa kannattaa myös miettiä, mitä pelejä sillä haluat oikeasti pelata ja kuinka paljon resursseja kyseiset pelit vievät. Jos pelaat hyvinkin graafisesti vaativia pelejä, on hyvä panostaa esimerkiksi parempaan näytönohjaimeen. Jos taas pelaat pelejä, jotka eivät yleisesti vie suuresti koneen resursseja, sekä prosessorilta, että näytönohjaimelta, voit säästää rahojasi, etkä tarvitse lippulaivaosia pelikokemuksellesi.
Hanki ainakin yksi SSD
SSD-teknologia on huippu nopeaa ja tehokasta vanhempiin kovalevyihin verrattuna. Tämä tekee käyttöjärjestelmäsi, sekä pelien avaamisesta paljon nopeampaa, kuin vanhalla teknologialla. Jos sinulla on siis tarpeeksi suuri budjetti, kannattaa miettiä ainakin yhden SSD:n ostamista, sillä se tekee kokemuksestasi varmasti paljon nautinnollisemman. Osoitteessa www.ninjacasino.com/fi/kolikkopelit/reactoonz voit myöskin nauttia mielekiintoisesta ja nautinnollisesta Reactoonz kokemuksesta.
Varmista tilan määrä pöydällä
Jotta voit kasata tietokoneesi rauhassa ja mukavin mielin, on tärkeää varata tarpeeksi suuri määrä pöytätilaa, jotta se ei lopu kesken. Tämä mahdollistaa sen, että pystyt kasaamaan koneesi ilman vahinkoa ja sattumaa.
Varmista osien turvallisuus staattiselta sähköltä
Olet saattanut kuulla staattisesta sähköstä. Se on nimensämukaisesti sähköä, joka on staattisesti kertynyt erilaisille pinnoille. Staattinen sähkö voikin olla suuri riskitekijä ja vaara tietokoneen osille, sillä se saattaa hajottaa ne. Pelitietokonetta kasatessa ja osia käsitellessä kannattaakin siis käyttää antistaattisia kenkiä, jotka suojaavat elektronisia osia staattisen sähkön tuottamilta vaaroilta. Myös antistaattiset käsineet ovat hyvä vaihtoehto arvokkaita tietokoneen osia käsiteltäessä. Et luultavasti halua, että staattinen sähkö tappaa kalliit osasi ja unelmat pelitietokoneestasi, eikö?
Varmista osien sopivuus
Ennen tietokoneen osien tilaamista kannattaa varmistaa, että kaikki osat ovat varmasti yhteensopivia keskenään. Esimerkiksi jotkut näytönohjaimet tai prosessorit käyvät vain tietynlaisille emolevyille. Sama pätee myös virtalähteitä sen suhteen, että kannattaa varmistaa, että tilaamasi virtalähde antaa tietokoneellesi tarpeeksi energiaa.