Artikkeli

CS:GO skinien hinnat tavoittelevat uusia korkeuksia

Jos olet joskus harkinnut rahan säästämistä tai jopa niiden sijoittamista, ei varmastikaan ensimmäisenä asiana ole tullut mieleen CS:GO -pelin sisäiset skinit. 

Yleensä säästäminen tapahtuu pelien sijaan esimerkiksi osakkeisiin tai rahastoihin sijoittamalla. Toki vielä uutuutena trendinä sijoittamiseen ovat ilmestyneet erilaiset kryptovaluutat. 

Sijoitusmahdollisuuksia on moneen eri lähtöön, mutta harva tuskin osasi odottaa sitä, että kuinka korkealle CS:GO skinien hinta voisikaan kohota. 

Counter Strike Global Offensive -videopeli on julkaistu jo vuoden 2012 elokuussa. Peli on siis jo päässyt vanhenemaan lähes 10-vuoden ikäiseksi. 

Matkan varrelle onkin mahtunut paljon sellaisia tilanteita, joiden aikana sijoituksia olisi päässyt tekemään skinien parissa. 

Mitä ovat skinit? Ne ovat kuin virtuaalisia tarroja, jotka voit asettaa pelissä käyttämäsi torrakon päälle. Ensimmäiset skinit julkaistiin jo vuonna 2014. Sen jälkeen niitä on julkaistu useissa eri paketeissa. 

Miten skinejä saa? 

Kun ensimmäiset CS:GO laatikot julkaistiin vuonna 2014 olivat niiden hinnat aluksi noin euron luokkaa, kunnes ne putosivat muutamiin sentteihin kasvaneen tarjonnan johdosta. Tarjonta lisääntyi esimerkiksi uusista julkaistuista operaatioista vuosien aikana. 

Yhden laatikon avaaminen maksaa noin 2 euroa, ja se tapahtuu CS:GO avaimen avulla, joka on ostettavissa vain Steamin omasta kaupasta. 

Käytännössä laatikot toimivat aivan kuten kasino aina ilman rekisteröitymistä. Pelaaja ostaa avaimen joka vastaa pientä panosta, ja saa sitten palkinnon laatikosta eli skinin. Skinin arvo voi olla tosi alhainen tai erittäin arvokas. 

Tämä myös herätti aikanaan pienimuotoisia ongelmia, koska laatikoita luonnehdittiin uhkapelaamiseksi. 

Sama mekaniikka on edelleen käytössä. Nykyään tosin laatikoita on eri hintaluokissa. Halvimmat lähtevät 0,03 eurosta, kun taas harvinaisemmat laatikot kuten Cobblestone– tai Bravo-laatikko voivat kohota jopa satoihin euroihin. 

Harvinaisia skinejä on tarjolla myös ilman avaamista, sillä osa niistä jaetaan pelin sisäisinä palkintoina. 

Mitkä skinit ovat kohonneet arvossa vuosien aikana? 

Jos skinien arvoa miettii sijoittamisen kannalta, yksi helpoimmista tavoista tehdä rahaa oli Glock 18 Fade -skini, jonka hinta alkoi noin 20 dollarista vuonna 2015. 

Nyt elokuussa 2021 kyseisen skinin hinta on noussut jo 1 800 dollariin. Sen hinta on siis noussut peräti 90-kertaiseksi, joka on aivan järkyttävän kova tulos näinkin alhaisesta hinnasta lähteneelle virtuaaliselle tuotteelle. 

Suurin koskaan pyydetty hinta yksittäisestä skinistä on julkisten tietojen mukaan 150 000 dollaria. Tämä hinta maksettiin Field Tested -kuntoisesta AK-47 Blue Gem skinistä. 

Kyseessä ei siis edes ole parhaan mahdollisen kuntoluokan skini, joka olisi Factory New. Tämä skini myytiin tammikuussa 2021 juuri 150 000 dollarin hintaan, jolloin siitä myös tuli kallein koskaan myyty skini missään pelissä. 

Edellä mainittujen skinien lisäksi tarjolla on myös ollut puukkoja, joiden hinnat on mitattu kymmenissä tuhansissa dollareissa. Näiden tuotteiden kohdalla on tosin yksi ongelma: koska hinta tarkastellaan aina yksittäisen skinin tasolla, on niiden arvon mittaaminen pitkässä juoksussa hieman hankalampaa. 

Nähtäväksi jääkin, että mistä skinistä tulee seuraava menestys ja pystytäänkö AK:sta maksettu 150 000 dollarin hintaa enää koskaan rikkomaan CS:GO pelin skinien parissa? Vai joudummeko odottamaan jotain toista peliä ja sen tuotteita ennätyksen rikkomiseksi. 

Pelikaista.fi

Pelaamisen ohella luomme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja yhteisömme jäsenten sekä itsemme iloksi. Jos haluat auttaa Pelikaistaa kasvamaan, liity mukaan vaikkapa kirjoittajien remmiin! Lue lisää..